dijous, 11 de desembre del 2008

Nadal en temps de crisi

Diuen que estem en crisi, i potser és veritat, però les botigues estan plenes de gent comprant, als mercats de Nadal quasi no pots ni caminar i als restaurants és difícil trobar lloc.
Aquí a Brussel·les, com a tot arreu, ja fa dies que l'ambient nadalenc es respira per tota la ciutat però la veritat és que no han començat tan aviat com a d'altres ciutats ni tan il·luminat, crec que en aquest sentit si que fan una mica d'estalvi. Els mercadets de Nadal podrien ben ser mercats d'estiu o de Setmana Santa, ja que no hi ha cap parada de productes nadalencs i més de la meitat son de menjar, potser per això està declarat com el 'Marché de Noël le plus original d’Europe' per no dir una altra cosa . A la Grand Place han plantat un avet força gran encara que es veu petit enmig de la plaça i amés està molt poc decorat i als dissabtes fan un espectacle de so i música que té molt que desitjar, com podeu comprendre en general no m'agrada gaire.
Els catalans de Brussel·les també es mouen i aquest dissabte tots els nens i nenes faran cagar el tió i la setmana vinent anirem a fer un sopar de Nadal. Apart d'aquest sopar també tinc un sopar amb una colla de catalans on contribuiré amb una truita de patates, si surt bé. A la feina també organitzem un àpat, en aquest cas un dinar i serà força especial ja que a partir de gener hi haurà molt de moviment a la unitat, per tant és com un comiat per força gent. Encara no han acabat els sopars ja que el darrer, però potser el més esperat, serà el que farem entre col·legues a casa meva, 8 amics de 6 nacionalitats diferents, una "Extended Troika" disposada a solucionar la crisi d'Europa.

2 comentaris:

ramon ferré ha dit...

demà, santa llúcia, és la data oficial del nadal, demà anirem a veure si trobem el tió, de totes maneres l'altre dia el youssef va flipar veient en una botiga dos tions... no s'ho explicava, com és que estaven allà solets sense que ningú els alimentés... això del mercantilisme encara no li ha arribat massa (tret de la seva habilitat en el regateig tipus zoco de marràqueix), una nota negativa: cada nit, abans de pujar al seu llit, posa un carret de joguines trabat a la porta de sortida...perquè no entri el llop. francament, anar a dormir amb aquesta terrible (per ell) amenaça no m'ha agradat gens... i mira que li vaig gravar un video d'un senyor petonejant-se amb llops de veritat i fa mesos que li dic que el seu tiet òscar no els aconsegueix fotografiar perquè són animals molt porucs... enfi, a veure com ho solucionem, tot i que lo + important és la inseguretat subjacent + q no pas el tema llops en si, au, ja t'he marejat amb batalletes cassolanes
ramon

LOS ha dit...

VES A COMPTE AMB TANTS ÀPATS NADALENCS, NO SIGUI EL CAS QUE SE'T FACI UNA MENA DE FLOTADOR AL VOLTANT DE LA CINTURA, (COM EL QUE TINC JO), PERQUÈ DESPRÉS AQUESTES EUROPEES ROSSES A LES QUE ABRACES PEL CARRER, ET GIRARAN LA CARA.
APA PETONS I FINS AVIAT.
LOS