diumenge, 1 de febrer del 2009

Setmana molt catalana

Aquesta setmana ha estat probablement la més catalana des que sóc a Brussel·les.
Dilluns vàrem tenir junta de socis del casal català, on ens van explicar les activitats realitzades durant l'any 2008 i les que s'intentaran fer durant el present any 2009. Ens van animar als nouvinguts a col·laborar amb la junta per tal d'ajudar-los en l'organització dels diferents actes. Com que tinc força estones lliures, m'he compromès a anar a les reunions de la junta i fer tot el que pugui, de fet dijous vam fer la primera reunió de l'any i tot sopant in Waterzooi de carn vam planejar les activitats d'aquest any, Sant Jordi, Sant Joan, la Diada, tasts de vins, xerrades, taula rodona amb els europarlamentaris catalans en vistes a les eleccions del juny, tertúlia literària, etc.
El plat fort de la setmana ha estat la visita del president Montilla als catalans de Bèlgica, una tradicional recepció que els diferents presidents han anat fent cada any per desitjat un bon any als catalans i amics de Catalunya que viuen aquí. Eurodiputats, ambaixadors, treballadors de les institucions europees i altres professionals, fins i tot el "Francisco" de "El cor de la Ciutat" marit d'una diputada, tots engalanats però sense tallar-se a l'hora del pica pica amb tot tipus de productes catalans, embotits, formatges, coques, cava, vi, fins i tot ostres.
Per acabar, una notícia que tindrà lloc el 7 de març aquí a Brussel·les però que ja se'n comença a parlar i molt, una manifestació per l'autodeterminació de Catalunya i que es coneix com "Deu mil a Brussel·les per l'autodeterminació" que si com el logo diu venen 10.000 persones, en sentirem a parlar encara més. Si en voleu saber més podeu consultar aquesta web http://deumil.cat/ i si algú s'anima a venir, feu-m'ho saber.

2 comentaris:

LOS ha dit...

Ja m'agradaria poder venir a la manifestació, però estem en crisi, època de vaques magres, que hi farem ?

En canvi n'hi ha que mengen ostres, com aquell qui res ...

Iris Gual ha dit...

Ni que ho diguis!! A mi també m'agradaria venir però no podrà ser.