dimecres, 24 de setembre del 2008

Diumenge sense cotxes

La setmana del 16 al 22 de Setembre ha estat la setmana de la mobilitat a Brussel·les entre moltes altres ciutats europees, on s'han realitzat diferents actes per a l'ocasió, però potser el més destacat és el Diumenge sense cotxe. Sembla increïble poder passejar pel mig d'una ciutat sense un vehicle que et molesti només amb el soroll de les bicicletes i la gent gaudint de l'ocasió.
Aquest dia l’únic transport motoritzat que circula és el metro, el bus i el tramvia i perquè tot rutlli bé, aquest dia tots són gratuïts.
Diumenge va ser un dia fantàstic, assolellat i calorós, convidava a sortir al carrer encara que no volguessis.
Al Parc del Cinquantenari hi havia una festa amb degustació de productes típics de la Charante francesa, espectacles infantils, música i sobretot moltes bicicletes. També érem molts els que estàvem estirats a la gesta aprofitant el solet que tan benvingut és a Bèlgica.
Per la tarda vaig anar amb unes amigues al famós parc de Heysel, on hi ha l’Atomium i on hi havia una altra festa popular amb molta música, esports i com no moltes bicicletes.

1 comentari:

ramon ferré ha dit...

t'imagines barcelona, tarragona o reus sense cotxes per un diumenge? lo més similar que he trobat són els matins de diumenge dels mesos d'agost a barcelona, esrespira millor, descobreixes que els carrers són més llargs perquè hi veus més lluny, també sembla que fa més sol perquè el "nuvol" de pols i fum no hi és. Realment no sabem el que ens perdem