dimarts, 24 de novembre del 2009
Consell Europeu Extraordinari
El Consell Europeu informal del proppassat 19 de Novembre va prendre una sèrie de decisions importants necessàries per la efectiva aplicació del Tractat de Lisboa. Aquestes decisions seran formalitzades un cop el Tractat entri en vigor el proper 1 de desembre.
El primer ministre belga Herman Van Rompuy (pronunciat Rompoy) ha estat elegit president del Consell Europeu. Ha estat escollit pels seus companys del Consell Europeu per un termini de dos anys i mig renovable un cop, i s’espera que comenci les seves funcions el 1er de gener. El proper Consell Europeu de primavera, sota presidència espanyola, el qual és una reunió important per moltes polítiques comunitàries, serà doncs el primer Consell Europeu amb les noves disposicions en vigor.
La Baronessa Catherine Ashton, coneguda per ser l’actual Comissària de Comerç, ha estat designada la primera Alt Representant de la Unió en Afers Exteriors i seguretat comuna, lloc que fins ara ocupava Javier Solana i Vicepresidenta de la Comissió Europea. La Baronessa Ashton prendrà la cartera de relacions exteriors que fins ara ocupava la Comissària austríaca Ferrero-Waldner quan el seu nou lloc sigui efectiu el proper 1 de desembre. Aquest innovador lloc de “doble barret” tindrà un gran suport dins la Comissió, en primer lloc per assegurar l’establiment d’un Servei d’Acció Exterior Europeu encertat, y després per assegurar la cooperació entre la quantitat de serveis responsables de polítiques d’afers exteriors, de l’EEAS (European External Action Service) Servei d’Acció Exterior Europeu i de les altres institucions, per tal de donar a la Unió Europea la política exterior coherent i efectiva que s’espera del Tractat de Lisboa.
El Consell Europeu ha nomenat també el Sr Pierre de Boissieu, Secretari General del Consell. Actualment aquest lloc estava ocupat per l’Alt Representant de Política Exterior Sr Solana, però amb el nou tractat es crea la posició de cap del Secretariat General del Consell.
Aquests nomenaments tindran una gran importància en la interacció entre institucions i d’ells dependrà l’èxit del repartiment de les polítiques europees en les quals el president Barroso ha invertit molta energia i atenció.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
4 comentaris:
a veure quan es podran veure canvis en el dia a dia tb!!
q consti q jo et vaig consultant je je
Acto en Bruselas
En Bruselas, decenas de ciudadanos catalanes se han concentrado delante de la sede del Parlamento Europeo en defensa del autogobierno y en respuesta a la sentencia. Un espacio escogido "por el valor simbólico que tiene como acuerdo de la democracia europea", según ha explicado Toni Torras, uno de los participantes en la concentración.
Aunque el acto no estaba convocado por ninguna entidad, los catalanes residentes en Bruselas se han querido sumar espontáneamente a la manifestación del 10-J en Barcelona. "El TC nos ayudará a hacer el paso definitivo, le tenemos que estar un poco agradecidos", bromea Edgar Caselles, estudiando de violonchelo en la capital europea.
Aunque la concentración en Bruselas ha sido espontánea y convocada en el último momento, el Casal Català de Bruselas había ya emitido un comunicado para manifestar su "preocupación" por el recorte del TC al Estatut, que considera que "repercutirá negativamente en elementos vertebradores de las comunidades catalanas en el exterior, como son la lengua, la promoción de la cultura catalana y la acción de la Generalitat en el extranjero".
has d'actualitzar el blog i lo de l'any europeu 2011 de les voluntàries del gepec ;oP
Publica un comentari a l'entrada