dilluns, 15 de setembre del 2008

Cap de setmana cultural

El 2008 és l'any Europeu del diàleg intercultural i per tal de promocionar aquesta iniciativa, la Unió Europea ha designat una sèrie d’ambaixadors d'arreu d'Europa entre els quals hi ha músics, escriptors, directors de cinema, periodistes, futbolistes i gent reconeguda per tot el continent. Aquest cap de setmana 7 d'ells s'han reunit a Flagey on han fet unes jornades culturals amb passi de pel·lícules, concerts, col·loquis, etc
Un dels ambaixadors és el músic català Jordi Savall que ens va oferir un concert "Orient-Occident" que va delectar tot el públic que no parava d'aplaudir. Just abans un debat molt interessant entre 5 d'aquests ambaixadors, els directors de cinema Radu Mihaileanu i Agnieszka Holland, els músics Jordi Savall i Jack Martin Händler, el periodista polonès Adam Michnik i la cantant i guanyadora d’Eurovision de 2007, la sèrbia Marija Serifovic. Cadascú d’ells ens va donar el seu punt de vista de la necessitat d’un diàleg intercultural a Europa.
Divendres hi va haver el passi de la pel·lícula francesa “Tous les matins du monde” musicada pel mateix Jordi Savall que va fer la presentació responent a preguntes d’una periodista de “La libre Belgique”.
Aquests són els actes als quals jo vaig assistir, però evidentment, ni va haver molts altres.